Meg kell várni az első javító csomagot?

Sajnos a Goldenblokk körüli éves felhajtás és adok-kapok engem is elért.

Egyik kritikai észrevétel szerint:

Egy szó sincs arról, hogy minden valamirevaló business elemző legalább az első Service Pack megvárását javasolja.

Én nem vagyok üzleti elemző! Viszont úgy gondolom, hogy az SP1 szükséges kivárása már rég nem állja meg a helyét! Talán korábban (10 éve? 8 éve?) még volt valami alapja, de mostanra már nincs. A Windows Vista egy kész termék. A béta ciklus alatt kiderültek az alapvető hibák. Igaz, hogy sok hardver és szoftver nem működik vele, de ez nem jelenti, hogy nem lenne használható! Persze az első javítócsomag megjelenésének időpontjára, a külső hw/sw kompatibilitás is jobb lesz.

Egy-két saját idevágó kérdés, válasz:

Mikor fogjuk a saját cégünknél bevezetni?
Várhatóan nem idén! Egyrészt használunk olyan szoftvereket, amik még nem működnek Vistán, másrészt az XP a jelenlegi igényeinknek megfelel.

Javaslom-e ügyfeleinknek?
Nehéz kérdés. A felsorolt előnyöket kevés ügyfelünk tudja kihasználni, ezért jelenleg magunktól nem javasoljuk a Windows XP-k frissítését, de nem is vagyunk ellene, ha valakinek szüksége van rá. (Eddig kevés példa akadt.)

Elkötelezett Microsoft partner vagyok-e?
Elismerem a Microsoft által végzett munkát és használom a termékeit, amelyek nagy részével elégedett vagyok. A Hunet Kft Microsoft Partner és jelentős mennyiségű Microsoft szoftvert értékesít. Ettől függetlenül nem érzem magamat elvakultnak és a megfelelő fórumokon én is kifejtem kritikai észrevételeimet is. Semmilyen gyártó vagy termék fikázásában nem szeretek részt venni. Ha valami nem tetszik, akkor nem használom és nem ajánlom.

No Linux, no Mac, no Unix, no Sun, no IBM

Linuxról már terveztem írni, de még nem sikerült. Mac-kel keveset találkozom (bár tavaly eladtunk egy iMac-et, Windows XP-vel :]), mert a mi ügyfeleink jellemzően PC-ket használnak. Unix-ot az általam ismert kkv-k nem használnak. Sun termékei közül egyedül a StarOffice ami előfordul. IBM-ről kiemelten nem szoktam írni, mint sok egyéb más gyártóról sem. Általában próbálok nem gyártó specifikus lenni.

Remélem egy-két kérdést megválaszoltam. Köszönöm a Goldenblokk zsűrijének a középdöntőbe kerülést!

1 Response to “Meg kell várni az első javító csomagot?”


 1. 1 Caracalla június 28, 2007 - 7:57 du.

  Ha nem válogatnak be a Goldenblokk középdöntőjébe, valószínűleg soha nem veszem a klaviatúrámra a blogodat, mert alapvetően azt gondolom, hogy mindenki azt ír, amit akar.
  Ami megragadta a figyelmemet, hogy a blog nem számol be a negatív tapasztalatokról, azaz egyoldalú és csak a Windowsról van benne szó.
  Ugyanakkor elhamarkodtam az ítéletalkotást a blogodról – de nem a HVG válogatási módszereiről – és ezért bocsánatot kérek. Techblognak nem túl jó, de IT/üzleti bloggal szemben alapvetően más az elvárásom (azaz az egyoldalúság baj, ha tech, de nem, ha a privát üzletről szól)
  Btw nem értünk egyet az SP1-gyel kapcsolatban, de ez nem baj.

  További jó munkát és blogolást.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: