Windows Vista előnyei

Hozzászólásban kérte Bálint Balázs, hogy fejtsem ki részletesebben, hogy hol spórolnak időt, költséget, vagy növelik a biztonságot, a kényelmet azok a szolgáltatások, melyeket említettem.

Biztonság:
A Windows XP megjelenésekor is fontos szempont volt a biztonság, de az azóta eltelt öt év alatt még inkább reflektorfénybe került. A Windows Vista tervezésekor ez alapvető szempontok között szerepelt. A továbbfejlesztett Windows Tűzfal, a jelentősen megújult Windows Internet Explorer 7 (ami Windows XP-n is fut, de Windows Vista alatt védett módban, tehát például nem tudja módosítani a rendszer fileokat), az operációs rendszer része a Windows Defender (Windows XP-re is telepíthető), ami folyamatos védelmet biztosít a kémprogramok ellen.
UAC: számomra az egyik legvonzóbb az újdonságok közül, mert megoldást nyújt a régi szívfájdalmamra, hogy a felhasználóknak ne legyen szüksége rendszergazdai jogosultságra a saját gépükön!

Idő, költség spórolás:
A nagyobb biztonság eleve azt jelenti, hogy kevesebb karbantartás szükséges, amivel kisebb az üzemeltetés költsége.
Ugyanez igaz a beépített diagnosztikai eszközökre. Amennyiben hamarabb figyelmeztetnek az esetleges hibákra, illetve segítenek azok gyors elhárításában, akkor megelőzhetőek az esetleges adatvesztések, csökkenthetők a kieső idők.
Az asztali keresőről már többször írtam, de nem győzöm elégszer említeni. Az, hogy az operációs rendszer része, nem teszi szükségessé annak külön karbantartását. Számomra már nélkülözhetetlen eszköz a napi munkám során. Az, hogy a kereséseim azonnal eredményt adnak, jelentős időmegtakarítással járnak. (Asztali kereső eszközök a Windows korábbi verzióira is elérhetőek.)

Kényelem:

  • Asztali keresőt sportszerűtlenség lenne itt ismét megemlítenem :), de nagyon kényelmes.
  • Az új felhasználói felületet úgy tervezték, hogy egyszerűbb legyen a használata.
  • A Windows Sidebar and Gadgets (Windows oldalsávjai és minialkalmazásai) olyan segédeszközöket tartalmaznak, amelyeket szintén ide sorolnék.
  • A Windows Meeting Space (Windows Tárgyaló) lehetővé teszi, hogy valós időben működjenek együtt a munkatársak. Ez kényelmes, de leginkább jelentős időt és költséget lehet vele megtakarítani, ha ezt VPN-en keresztül, több városban dolgozó végzi. (Természetesen erre is vannak alternatív lehetőségek, például a Skype konferencia beszélgetés.)

Remélem sikerült egy-két érvet sorolni, amik kedvet csináltak a frissítéshez. (Viszont előtte feltétlen ellenőrizzétek, hogy minden szükséges hardver meghajtó rendelkezésre áll és a használt szoftverek kompatibilesek a Vistával.)

1 Response to “Windows Vista előnyei”  1. 1 Hogyan? október 5, 2008 - 2:22 du. szerzője Visszakövetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: