Miért érdemes frissíteni Windows Vistára?

Sok információt találsz a Microsoft Windows Vista-t bemutató oldalán.

És részletesen (de angolul) itt.

Kiemelem, ami nekem vonzó és KKV-knak hasznosnak látok:

 • Asztali kereső: Bár ez Windows XP-re is elérhető, mégis kiemelem, mert nagyon hasznos és nélkülözhetetlen.
 • Beépített diagnosztika: Jelenleg még nem sok tapasztalatunk van vele, de ha segít megelőzni adatvesztéseket és egyéb problémákat, akkor nagyon hasznos lesz!
 • Titkosított fájlrendszer: Ez önmagában nem feltétlen vonzó, de itt van megemlítve, hogy lehetőség van a hordozható eszközök (USB meghajtók, külső merev lemezek, stb) használatának tiltására. (Ami önmagában nem elég a bizalmas adatok védelmére, de hasznos segítség.)
 • UAC – Felhasználó hozzáférés vezérlése: így a számítógép felhasználói nem lesznek rendszergazdák a saját gépeiken. Bár ezt már Windows XP-ben is próbáltuk több helyen bevezetni, de sok esetben rengeteg problémát okozott. Főleg a gyengén megírt egyéb felhasználói programok miatt. Most majd a szoftver készítők is rá lesznek kényszerítve, hogy odafigyeljenek!
 • Windows Meeting Space: segítségével könnyen tudod a gépeden egy bemutató diáit más gépeken is megjeleníteni, így nem szükséges egy drága projektor beszerzése, vagy adott esetben nem is szükséges egy helyen lenni a bemutatóhoz. Érdekes lehetőségeket rejt magában.
 • Windows Naptár: Hasznos, ha nincs Outlookotok.
 • Én azt mondom, hogy érdemes még egy kicsit kivárni a frissítéssel. Főleg, ha jelenlegi rendszeretekkel elégedettek vagytok, de nézzétek át a Vista nyújtotta új lehetőségeket is!

2 Responses to “Miért érdemes frissíteni Windows Vistára?”


 1. 1 Bálint Balázs június 22, 2007 - 8:23 de.

  Sajnos szemályesen nincs még tapasztalatom a Vistával- Saját gépemre egyelőre fél G memóriával nem is merném felrakni. Nem akarom elkezdeni, amit a nagyon értelmes Szalay Tamás produkált az indexen (Minden azért van, hogy a felhasználóknak rossz legyen, és kényszerítik őket az újabb és újabb bevásárlásra..)
  Viszont ezek alapján még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy érdemes lesz. Én irodai gépeken nagyon sokáig win2000 prof-ot használtam. Ugyan nem értek hozzá mélységében hiszen nem vagyok rendszermérnök, de most úgy érzem, hogy már a 2000-el is meg lehetett oldani ezeket a feladatokat- sokkal gazdaságosabban.
  Kérlek fejtsd ki egy kissé részletesebben, hogy hol spórolnak időt, költésget, vagy hol növelik a biztoségot, a kényelmet azok a szolgáltatások, melyeket említettél. szerintem másokat is érdekel.
  Előre is köszönöm.
  Üdv:
  Balázs

 2. 2 hia június 25, 2007 - 5:43 de.

  OK, pár napon belül meglesz…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: