Kör e-mail

Legyen az hírlevél vagy egyéb, gyakori ma a tömeges e-mail küldésre az igény. (Most kimondottan nem spam-re gondolok, hanem saját partnereknek szóló információkra!) Erre kaptam egy jó ötletet egyik ügyfelemtől, ami nekem soha nem jutott volna eszembe.

Általában a következő lehetőségekkel találkozom:

  • Elkészül egy e-mail, amit Outlook Expressből vagy más levelező kliensből küldenek ki. (Jó esetben odafigyelve, hogy a címzettek titkos másolattal kerüljenek bele.)
  • Valamilyen direkt erre a célra készült hírlevél küldő programban készül el az e-mail és a program kézbesíti azoakat.
  • Esetleg az elkészült e-mailt egy példányban küldik ki egy a szolgáltatónál lévő levelezési listára, ami azt elküldi a tényleges címzetteknek. Ez azért jó, mert ilyenkor már nem az irodai kis sávszélességen kell a sok levelet elküldeni.
  • Valamilyen professzionális szolgáltatót bíznak meg, aki jó pénzért elvégezi az egész munkát: egyedi címzés, esetleg később egy lista, hogy ki az aki ténylegesen meg is nyitotta az e-mailt vagy statisztika arról, hogy ki az aki klikkelt egy adott linkre.

De van, aki erre a „jó öreg” Microsoft Word-öt használja. Én utoljára 10 éve készítettem így körlevelet Word 6.0-val, de kiderült, hogy az új Word (2003-as verzióval próbáltam, bár gondolom talán már akár Word XP-ben is van rá lehetőség) tud e-mailt is küldeni ilyen módon (a kiküldést maga a levelező kliens fogja végezni). Előnye, hogy egyedi megszólítást is bele lehet tenni és természetesen html (tehát formázott) e-mailt is tud küldeni. Nem biztos, hogy a Word a legalkalmasabb html szerkesztő, de erre a célra viszonylag jól megfelel.

Csak figyeljetek oda, hogy a küldésre kerülő e-mailek mérete ne legyen nagy (megóvva így saját és partnereitek sávszélességét)! Egy nagy számú levél küldése előtt, csináljatok egy tesztet egy kisebb, saját listára. Így ellenőrízni tudjátok, hogy a linkek működnek-e és minden rendben van-e!

Próbáltam ugyanezt az OpenOffice.org Writerben a Körlevéltündérrel megoldani, de én nem jártam sikerrel (lehet, hogy nem foglalkoztam vele elég időt?).

0 Responses to “Kör e-mail”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: