Asztali gép vagy notebook

Régebben, nagy árkülönbség volt az asztali gépek és a notebookok ára között, mára ez már nem így van, mivel az árak elég hasonlóak. Bár vannak területek, amire a hordozható gépek nem alkalmasak (például játékok), de irodai munkára tökéletesen megfelelnek az általában akciósan kapható modellek is.

Mostanában már előfordul, hogy ügyfeleink egy irodai munkaállomásra is notebookot használnak. Bár én nem tudok megbarátkozni azok billentyűzetével és az egér helyett beépített touchpad-del, de egyébként minden szempontból használhatóak, mint egy asztali számítógép (egy külső egér sokat segít a problémán, de akár egy normál keyboardot is lehet csatlakoztatni). Külön előny, hogy nem szükséges hozzá szünetmentes tápegység, mert a beépített akkumulátor ezt a célt is biztosítja.

A következő beszerzésnél, javaslom, hogy nézzétek meg a notebookok árát is!

Magyarul a hordozható számítógépekre is általában, mint notebook vagy laptop hivatkozunk. A két szót általában szinonimaként használjuk. Lásd Wikipédia “Notebook” szócikke.

3 Responses to “Asztali gép vagy notebook”


 1. 1 Konrad október 1, 2006 - 1:14 du.

  Sztahanov használja úgy a nootbookot, hogy külső egér, és egy nagy billentyűzet (külső), amit símán rárak egy kis alátámasztással a notebook elejére. Neki ez nagyon bejött 🙂

  Egyébként könnyű megszokni a notebook bill-t is, csak akkor vacak, ha felváltva kell ezt és nomált használni. Akkor tényleg jobb egy külső…

  A notebook nagy előnye egyébként, hogy amikor utazok, elég bedugnom netre, és máris tudok dolgozni.

  De ez a nagy hátránya is: ha ellopják vagy elromlik, akkor minden úszik. Ezért mentek folyamatosan az asztali gépre is mindent…

 2. 2 kobak október 6, 2006 - 2:24 du.

  én notebookon élek már egy ideje. Majd’ mindig velem van, mindig kéznél van minden, ami kell. Külső egér van, mert az kényelmes, a billentyűzetét viszont kimondottan szeretem. 🙂

  Egyetlen kérdés számomra az akku helyzete. Ahány ember, annyi írás, hogy mi a legjobb az aksinak. Azt’ döntse el mindenki magának.

  Konrád, én külső vinyóra mentek, az a biztos. 😀 Van asztali gép is, de az inkább csak amolyan itthoni szerver, játék gép.

 3. 3 dobos augusztus 31, 2007 - 10:06 du.

  sztem naon jó a laptop billentyűje!
  sokkel jobban bejön, mint az aztali gépeké.
  most azon gondolkodom, h asztali wagy laptop gépet vegyek-e…. mert nem szükséges annyira h hordozható legyen, cs hogy jóó, és aránylag occóóóó!:)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: