Gépbővítés

A PC-k, többek között, azért tudtak elterjedni, mert könnyen bővíthetőek voltak. Régebben még talán volt is értelme egy gyengébb munkaállomás “gyorsításának”, mivel az alkatrészek sokáig kompatibilisek voltak egymással és viszonylag drágák voltak. Mára ez megváltozott. Egy 2-3 éves gépbe már gyakran nem csak processzort nem tudunk cserélni, de memóriát sem tudunk bővíteni, mivel olyan gyorsan érkeznek az újabbnál újabb típusok.

Én ma már a gép “upgrade”-nek nem látom semmi létjogosultságát. Olyan gépeket kell venni, amik várhatóan legalább 4 évig elég jók lesznek és utána egyben cserélni kell őket. Nem 3 éves gépre telepíteni egy új operációs rendszert, vagy alaplapot cserélni (amivel processzort és memóriát is venni kell).

Ha egy gépet bővíteni szeretnétek, akkor ne tegyétek! Vegyetek egy újat! Ez a szerverekre fokozottan igaz! A leselejtezett gépet, pedig ajándékozzátok el! Hiszen egyben még könnyebb megtenni, mint a pár maradék alkatrészekkel és így még a veszélyes hulladék megsemmisítéséért sem kell fizetnetek!

0 Responses to “Gépbővítés”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: