Melyik PDF készítő programot?

Kapcsolódva tegnapi bejegyzésemhez és folytatva korábbi “sorozatomat” ma egy-két lehetőséget fogok felvázolni arra, hogy hogyan lehet PDF filet készíteni.

Adobe Acrobat 7.0
Profi megoldás, ennek megfelelő áron (kb. 100 eFt).
Egyszerű PDF létrehozás és módosítási lehetőségeken túl, egyéb speciális tulajdonságokat is lehet a PDF fileoknak beállítani. (Például, hogy ne lehessen nyomtatni.) Normál irodai munkához ritkán van szükség az extra lehetőségekre.

PDF995
Több olcsó, de nem ingyenes, szoftver van, amivel PDF filet lehet készíteni. Ezek jellemzően 10-20 eFt-ba kerülnek és néha többet is tudnak, mint az Adobe terméke. Általában, mint nyomtató települnek a rendszerbe, így bármelyik Windows alkalmazásból úgy lehet használni, hogy a nyomtatás eredménye a PDF file. Én a PDF995-öt ismerem, ennek van letölthető, kipróbálható verziója, ami minden nyomtatás után megjelenít egy reklám oldalt.
Azoknak javaslom, akik úgy érzik, hogy azzal, hogy fizetnek egy programért és egy cég áll a termék mögött, kapnak támogatást is hozzá.

PrimoPDF
Ingyenes. Mint nyomtató települ és bármelyik Windows alkalmazásból használható. Több ügyfelünknél is tökéletesen működik és használható a nyomtatáshoz. Ha semmi extrára nincs szükség, akkor javaslom. (A kipróbálással nem lehet sokat veszíteni.)

Egyéb:
OpenOffice.org tudja a saját filejait PDF-be exportálni, viszont más alkalmazásokból nem használható.

PDF Online. Egy online szolgáltatás, ami elvégzi a konverziót. A dokumentumot feltöltés után PDF-re alakítja és e-mailben elküldi. Ha hirtelen kell egy PDF file és semmi egyéb nincs telepítve, akkor érdemes kipróbálni. Meglepő módon még az ékezeteket is helyesen jeleníti meg.

3 Responses to “Melyik PDF készítő programot?”


 1. 2 hia augusztus 23, 2006 - 7:50 du.

  Igazad van.
  Már hallottam róla, de eddig elsiklottam felette.
  Most leteszteltem és jobb, mint a PrimoPDF.
  (Lásd mai bejegyzésem.)

 2. 3 atomjani november 10, 2008 - 3:37 du.

  A PDF Online-ról csak annnyit, hogy a háttér színe továbbra is fehér marad. Egyébként tényleg jó. Még a hivatkozásokat is rendesen megcsinálja.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: