Regisztrálj domaint!

Nemrég fordult elő egy ügyfelemmel, hogy kinézett magának egy .HU domain nevet, ami szabad volt. Gondolkodtak, hogy regisztrálják-e és mire eljutottak addig, hogy elindítsák a regisztrációt, már foglalt volt! Kiderült, hogy egyszerűen véletlen egybeeséssel egy másik cégnek is akkor lett rá szükségük…

 • Új üzletág beindításán gondolkodtok?
 • Új termék képviseletét akarjátok ellátni?
 • Új feljesztésetek van?
 • Egyszerűen van egy jó ötleted?

Ne késlekedj! Regisztráld be most, nehogy később már ne legyen rá lehetőséged!

UI: Arra is figyelj, hogy egy .HU domain regisztrációja 15 napig tart (egy un. várólistára kerülnek a nem prioritásos igények), így ha az oldal indítása egy időponthoz kötött, akkor ne várj az utolsó pillanatig!

10 Responses to “Regisztrálj domaint!”


 1. 1 kobak június 10, 2006 - 11:32 du.

  Hja, a várólistát én is utálom. A fotolog.hu-t amikor regisztráltam, akkor indította valami cég a reget 1 héttel később. Megijedtem, hogy mi lesz, de nem volt prioritásos az igény, így nekem jutott. 🙂

 2. 2 k június 11, 2006 - 11:54 de.

  ha ilyenkor prioritásos, akkor kinek jut?
  mitől lehet valami prioritásos?

 3. 3 hia június 11, 2006 - 2:05 du.

  Erre van a várólista. Ha 15 napon belül jelentkezik egy prioritásos igény, akkor ő kapja, nem az, aki már a várólistán van.

  Prioritás egyszerűen:
  A cegnev.hu és a védjegy oltalommal rendelkező nevek.
  Pontosabb és további információ:
  Domainregisztrációs szabályzat

 4. 4 Bálint Balázs június 15, 2007 - 1:10 du.

  Igen, ezek a dominregisztráció magyar sajátosságai. Szerintem teljesen értelmetlen a várólista. Nemzetközi neveknél nem is létezik. Ezek egy órán belül általában használhatóak. Lgfeljebb, ha védjegyes nevet fog ki a vdjegytulajdonoson kívül valaki, akkor az oltalom alá eső tevékenységet nem promótálhatja rajta…

 5. 5 hia június 15, 2007 - 8:14 du.

  Egyetértek. Bár pont nem olyan régen egyik ügyfelünknek a várólistás domainjét nem regisztrálták, mert jelentkezett egy prioritásos igénylő. (Attól függetlenül semmi értelme a várólistának.)

 6. 6 Bálint Balázs június 18, 2007 - 7:51 de.

  A másik dolog, ami miatt én nem feltétlenül képviselem azt, hogy ha eszünkbe jut valami, akkor először foglaljunk le domain-nevet, mert volt egy időszak, amikor ezzel rosszul jártam. Tavaly, részben magáncélra kb. 24 domainnevem volt lefoglalva, különböző üzleti ötletektől indíttatva. De ezek nagy részének megvalósítására nem volt energiám- természetesen egy éven belül, komoly anyagi befektetés nélkül nem lehet 10-12 üzletet (réadásul általában különböző üzleti modell alapján) beindítani. Így jelentős részét meg sem újítottam a neveknek ebben az évben, mert látom, hogy most sem lesz időm foglalkozni vele- így még a regisztrációs díjat sem éri meg. Legfeljebb majd más megvalósítja az ötleteket. Nem baj, mert van még néhány…

 7. 7 hia június 18, 2007 - 7:58 de.

  Nekünk is van több olyan regisztrált domain nevünk, ami (még) nem megvalósult ötlethez kell. Szvsz ez még mindig jobb, mint lemaradni egy jó domainről.

  Viszont a hosszabításnál végiggondolni és esetleg felülbírálni a korábbi regisztrációt, szintén érdemes. Ha egy éven belül nem lett belőle semmi, akkor várhatóan már később sem lesz és így tényleg jobb lemondani.

 8. 8 Gábor június 22, 2007 - 1:37 du.

  Sziasztok!

  Kíváncsi lennék mi a véleményetek arról, amikor gondolkodóba estek egy domain név regisztrációját illetően? Gondoljátok, jó lenne, de még nincs meg az elhatározás, közben hetente akár több alkalommal is leellenőrzitek, hogy a kívánt domain még szabad-e. Aztán csodák csodája: a domain-t már lefoglalta vki titokzatos ismeretlen. Mivel ez több esetben fordult velem elő, arra kezdtem gyanakodni, hogy logolják hogy adott névre hányszor keresnek rá, s ahogy nő a lekérdezések száma, s ezáltal feltehetőleg növekszik a domain értéke, úgy előbb utóbb -talán cégszerűen- lefoglalják az adott domain-t. Utána ha rákerestem azokra az oldalakra amelyik a domaint megszerezte, érdekes módon tartalom sosem kerül fel.

  Szerintetek létezhet ilyen tudatos szűrés a későbbi értékesítés céljából, vagy csak én látok rémeket?

  Emiatt én egyetértek azzal hogy nem szabad késlekedni.

 9. 9 Bálint Balázs június 22, 2007 - 2:11 du.

  Lehet, hogy figyelik itt, ott a kereséseket, bár ezt egyszerűen ki lehet próbálni: generálj egy 10 karakteres véletlenszerű nevet, és ellenőrizgesd. Ha lefoglalják, akkor igazad volt.
  Viszont ez egy nagyon speciális helyzet- ha már elkezded ellenőrizgetni, hogy szabad-e, akkor inkább tényleg vedd meg. Én annyit mondtam, hogy egy ötlet megvalósításánál, egy üzleti koncepciónál közel sem elsődleges a domain-név. Ha úgy dönt az ember, hogy belevág valamibe, akkor kell lefoglalni a domain-t. Akkor viszont már nincs értelme nézegetni, hogy szabad-e.
  A probléma, amibe én is sokszor belestem, hogy egy nagyon ködös elképzelésnek azonnal nevet akartam adni- így lett tavaly annyi domain-nevem, amennyi értelmes szolgáltatást még a MOL tőkeerejével is nehéz lenne felépíteni. Vagy csak egyszerűen túl kreatív vagyok:)…

 10. 10 hia június 25, 2007 - 5:48 de.

  Ha közvetlenül a domain.hu keresőjében kerested, akkor nem hiszem, hogy valaki megelőzne, bár gondolom, hogy naplózva vannak a kérdések.

  Ha más oldalon nézed, akkor inkább lehet, hogy egy-egy jó névben megelőznek.

  Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy ha már megnézted, akkor érdemes regisztrálni is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

<span>%d</span> blogger ezt szereti: