Szükséges-e az eredeti toner vagy tintapatron?

Mit érdemes használni? Eredetit? Utángyártottat? Utántöltöttet? Bár sokáig az eredetinek voltam a híve, de manapság nagyon jó minőségű utángyártott tintákat lehet kapni.
Egy importőr mesélte pár éve (amit amúgy más termékek esetében is lehet hallani), hogy ezeket ugyanazokon a gyártósorokon készítik, mint az eredetit. Amikor végeztek a  HP/Epson/Canon megrendeléssel, akkor tovább gyártják a patronokat csak más címke kerül rá.

Egyik ügyfelünk pedig egyszerűen gazdasági szempontból közelítette meg a kérdést. Évekkel ezelőtt (amikor még az utántöltéshez nem voltak meg a megfelelő eszközök) a legrosszabb minőségű (legolcsóbb) utántöltött tonert használta, a leggyengébb (legolcsóbb) papírral. Fél évente szükséges volt a nyomtatók nagyjavítása a főbb alkatrészek cseréjével. Ő kiszámolta, hogy a javítást is beleértve, így a legolcsóbb egy oldal előállítása. (Névre szóló direkt maileket küldött.)

Részemről továbbra is az eredetit javaslom, de a jobb minőségű utángyártottakkal sincs rossz tapasztalatunk.

11 Responses to “Szükséges-e az eredeti toner vagy tintapatron?”


 1. 1 hrongyorgy május 7, 2006 - 3:01 du.

  Én mindig az Imexis Kft.-től (Ink-mate néven is ismerik) rendelek (Canon rulez). Még sose volt bajom vele. Utántöltött: az Örs Vezér téren a BKV épületbe van utántöltetésre rendelés. Pfff… Folyt a tinta mint a víz, állandóan elkenődött száradnia kellett, bah. Soha többé utántöltetés 🙂 .

 2. 2 hia május 8, 2006 - 9:12 de.

  Az utcai utántöltőket már nem is írtam… szvsz azok nem is mindig a megfelelő tintát töltik bele. (Nekem természetesen nem volt ilyennel tapasztalatom, tehát nem akarok vádoskodni.)

 3. 3 zsazsa február 27, 2007 - 10:28 de.

  én mindig után gyártottat hasznalo kb 2 éve semmi bajom

 4. 4 március 14, 2007 - 1:16 de.

  Szerintem a pécsieknek és a környéken lakóknak http://www.tintahaz.fw.hu!!!

 5. 5 Richi július 25, 2007 - 9:45 de.

  Én pont egy olyan cégnél foglalatoskodok akik eredeti és kompatibilis tonereket, tintapatronokat forgalmaz nem mondom, hogy nincs hibas a kompatibilis közt de láttam már eredetibe is visszont én mindig kompatibilist veszek és semmi bajom vele már jónéhány éve és az ár sosem mindegy szerintem mivel az eredeti töredéke is lehet és anyival nem jobb az eredeti mint amenyivel drágább. Sok esetbe a kompatibilis tintapatron gyártók termékeiket elküldik a nyomtató gyártó cégéknek akik minősitík és gagyit nem engednének ők se.
  Ha érdekkel a dolog és kellene olcso kelékanyag néz be ide http://www.tonerkereso.hu

 6. 6 a tudos október 4, 2007 - 2:29 du.

  6800 típushoz kellék adatbázis, van ott minden mi szem szájnak ingere 🙂
  http://tonerlap.extra.hu/

 7. 8 Martos Tibor november 13, 2008 - 9:56 du.

  Útángyártott tonerek gazdaságosság mellett környezetbarát technologiával készülnek.
  Több gyártótól forgalmazunk -kevés a reklamáció !
  Tintapatronoknál nem megfelelő tárolásnál gyakoribb a beszáradás.

 8. 9 Zoli augusztus 13, 2009 - 3:33 du.

  Én a boltban is tintasugaras Epson D68-at használok, a gép 4 éves és amióta kifogyott az első gyári patronja azóta csak utángyártottal hajtom. T0611-14 MMC-s. Soha baj nem volt vele. Számlákon kívül képeket is szoktam nyomtatni és az is tökéletes. Tapasztalataim szerint vannak olyan újabb készülékek amelyek nem kezelik a régebbi “utános”-t. De az utángyártó cégek hamar lekövetik újabb verziójú chippel. Fontos megjegyeznem, hogy A gyári patronokkal is van probléma bőven.
  Tanács: Ha Most akarsz új nyomtatót, az epson nyomtatókhoz van legjobban utános patron 600-1000Ft. A HP-hez van de drága, a canon-hoz nincs. Ha van akkor is a gyári csipet át kell szerelni.

 9. 10 Anna december 2, 2010 - 9:03 de.

  Valaki itt írta, hogy előfordul természetesen hibás áru az utángyártottak között,meg persze az eredetiknél is.Ezt én el is fogadom,benne van a pakliban,a világ nem tökéletes.De amiről itt senki nem tesz említést hogy ha hibás termékkel találkozik az ember,akkor (a legtöbb helyen)van egyáltalán nem cserélik ki neki a patront vagy különböző módon bizonyítania kell az igazát,ami valljuk be időt és energiát igényel.
  Én már több helyről vásároltam utángyártott patront és találkoztam bizony ezzel a problémával.A legutóbbi webáruháznál nagyon kellemesen csalódtam,mert mikor telefonáltam h nem fogadja el a gépem a patront,akkor nem kötözködtek és nem kellet semmilyen módon bizonyítanom az igazamat.Kedvesen megkértek h ha van módom,küldjem vissza a rosszat és már másnap nálam volt a cserepatron.

 10. 11 Anna december 2, 2010 - 9:06 de.

  A webáruhát amiről beszéltem : tintapatrontoner.hu


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

<span>%d</span> blogger ezt szereti: