Levelezés irodán kívülről – 1. rész

Szabadságok idején egyik leggyakoribb kérdés: hogyan lehet elérni a leveleket az irodán kívülről, tehát nem a belső hálózatról?
(Természetesen a feladat szintén igaz abban az esetben, ha a vállalati levelezésedet otthonról szeretnéd elérni).

Megpróbálom felvázolni a lehetőségeket.
Az első részben azokat az eseteket, amikor a levelezést egy külső szerveren található fiókon keresztül történik.
Ezeket tetszőleges levelező programmal (un. POP3 kliens, például Outlook, Outlook Express, Thunderbird, stb) el lehet érni. Vannak szolgáltatók, akik a postafiók böngészőből való elérhetőségét is lehetővé teszik. Ha a Ti szolgáltatótok nem ilyen lenne, akkor javaslom a www.mail2web.com oldal használatát. Ennek segítségével egy böngészőből meg tudod nézni az e-mailjeidet. Még a levelekre válaszolni is van lehetőség. Fontos tudnivaló, hogy a leveleket nem töltöd le, tehát azok továbbra is a szolgáltatód kiszolgálóján maradnak, így az irodába visszaérve azokat le tudod majd tölteni a saját gépedre. Tipp: Ha válaszolsz egy levélre vagy e-mail küldesz a mail2web segítségével, akkor a fontos levelekből küldj másolatot a saját címedre, mert a kimenő levelek sehol nem kerülnek tárolásra!)

 

Ezzel a módszerrel csak az új, a szerverről még nem letöltött leveleket tudod megnézni. Ha a korábbi levelekre is szükséged van, akkor ezt nem tudod használni.
Ha notebookod van és azt viszed magaddal, akkor csak az internet kapcsolatot kell beállítani minden helyen és tudod használni a telepített e-mail programod, mivel a bejövő levelekhez használt POP3 postafiók tetszőleges szolgáltatótól elérhető. (Kimenő levelekhez mindig az adott helyen biztosított un. SMTP kiszolgálót tudod használni.)

Ha több géped van (otthoni, nyaralódban lévő, stb) akkor javaslom, hogy a levelező programod tároló mappáját és címjegyzékét tartalmozó fileokat egy hordozható eszközre (például USB kulcs) tedd, így minden gépen a teljes levelezésed rendelkezésedre fog állni. (Természetesen nem árt valahol egy biztonsági másolatot készíteni róla, arra az esetre ha megsérülne vagy elveszne az eszköz.)

0 Responses to “Levelezés irodán kívülről – 1. rész”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: