Wi-Fi

A Wi-Fi a Wireless helyi hálózatok termékkompatibilitását leíró szabványgyűjtemény. Hétköznapi használatba a drótnélküli hálózatokat hívjuk így.

Amennyiben ennek használatát döntöd el az irodában (akár részben, akár teljes egészében), feltétlen tartsd szem előtt az ilyen hálózatokat érintő biztonság két legkritikusabb kérdését: lehallgathatóság és jogosulatlan használat!
Mivel a vezeték nélküli hálózati csatolókártyák adatközvetítő közege a levegő, így jobban ki vannak téve annak, hogy illetéktelenek is hozzáférjenek az adatokhoz vagy használják a céges infrastruktúrát a saját céjaikra. Bár a Wi-Fi eszközökben többféle biztonsági beállítás alkalmazható, de ezek nagy része jelenleg könnyen “feltörhető”, bárki által az internetről letölthető programok segítségével.

Egy drótnélküli hálózat kiépítése csábító megoldás a csavartérpáras kábelezés helyett. Létesítése egyszerűbb és olcsóbb, bár jelenleg sebesség szempontjából még elmarad egy hagyományos UTP hálózat teljesítményétől. Tervezett alkalmazása folyamán kritikus kérdés, hogy mennyire szeretnéd, ha a céged adatai könnyen hozzáférhető módon terjednének a levegőben az irodádában és annak környékén is!

0 Responses to “Wi-Fi”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: