Gyerekek az irodában

Amikor valami nem működik (elromlott), akkor első kérdésem az szokott lenni, hogy “Mi történt? Telepítve lett egy új program? Bármi más?”
Sokszor kapom a választ, hogy “Semmi. Tegnap még működött, ma már nem.” Aztán persze gyakran kiderül, hogy mégis volt valami változás.

Egyik kedvencem: “Semmi. Pénteken még működött… Ja! Hétvégén itt volt a főnök fia és játszott a számítógépeken.”

Sokan nem is érzékelik, hogy milyen veszélyes ez! Sokszor “csak” a vezető gépén játszott, de már olyat is hallottam, hogy a szerveren!
Össze-vissza telepített programokat. Kikapcsolta a víruskeresőt, mert lassította a gépet. Internetezett. Ugye, nem kell folytatni…

Gondolom, hogy az informatikai szabályzatban benne van, hogy nem lehet a gépekre a vezetőség engedélye nélkül telepíteni. Talán az is szabályozva van, hogy milyen oldalakat lehet és nem lehet megnézni az Interneten. Esetleg az is benne van, hogy illetéktelenek nem használhatják a cég rendszerét. Akkor ezt be is kell tartani. Nincs kivétel!

Még az “otthoni, kis irodáknál” (SOHO) sem javaslom, hogy a gyerekek használják a vállalkozás számítógépét! Ha nincs keret egy második komputerre, akkor egy cserélhető merev lemezzel meg kell oldani, hogy a két jelentősen különböző felhasználás nem keveredjen!

A cég életében a számítógép nélkülözhetetlen, annak működésképtelensége jelentős károkat okozhat. Nem beszélve az adatokról! Arra is volt már példa, hogy a gyerekek játék közben véletlenül letöröltek adatok!

Nem akarom én a gyermekeket a gépektől eltiltani! Sőt! Nem lehet elég korán kezdeni! De úgy használja a rendelkezésre álló eszközöket, hogy azzal véletlenül se okozhasson kárt!

0 Responses to “Gyerekek az irodában”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: