Mennyire lehetünk biztosak, hogy e-mailünk célba ér?

Évekkel ezelőtt azt mondtam, hogy az e-mailek nagyon kis száma “veszik el”.
Ma már rosszabb a helyzet. A sok vírus és spam miatt a levelező szervereken szűrők gátolják meg, hogy a nem kívánt e-mailek a felhasználók postafiókjába kerüljenek.
Míg a vírusszűrők nagy százalékban tudják megállapítani, hogy egy e-mail vírusos-e, az egyszerű “végrehajtható fileokat” szűrő mechanizmusok már ártalmatlan leveleket is megfognak. (Tehát ne küldjetek ilyen tartalmú leveleket! Ha feltétlen fontos egy ilyen file ellküldést, akkor annak kiterjesztését meg kell változtatni.
A spamszűrők már lényegesen több problémát tudnak okozni. Miután nincs biztos módszer arra, hogy egy e-mailről el tudjuj dönteni, hogy kéretlen reklámlevél-e, ezért gyakran előfordul, hogy a normál levelek sem érnek célba, kiszűrésre kerülnek.

Amennyiben biztosak akartok lenni, hogy egy fontos e-mail időben megérkezett-e, meg kell kérni a címzettet, hogy jelezzen vissza, amikor megkapta levelünket! (Az e-mail olvasásáról lehet automatikus visszaigazolást kérni, de gyakran ez sem megoldás, mert sokan tiltják a visszaigazolások küldését.)
Ha az is fontos, hogy egy határidőt ne késsetek le, jobb odatelefonálni és szóban rákérdezni, mint arra számítani, hogy biztos célba ért az e-mail!

0 Responses to “Mennyire lehetünk biztosak, hogy e-mailünk célba ér?”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: